Posts by padiyes123

    Bisa dicek, yang panas velgnya saja atau piringan cakram juga panas?
    Kalau piringan cakram ikut panas, coba dongkar sampai ban terangkat, terus coba putar. Kalau sulit mutarnya, berarti kampas rem nyangkut. Musti bongkar dan cek moving partnya, terutama karet pelindung debunya.

    Tapi kalau cakram gak panas yang lebih panas dari velgnya, harus dicek menyeluruh nih penyebabnya. Mungkin bisa dicek juga di mobil2 lain utk tingkat kepanasannya. Gak harus mengendarai sendiri, coba cek aja temen kantor yang baru parkir :)

    berarti dicopot dulu HU untuk akses lubang aux nya om?

    Kayake iya om, pada ngeluh gk bs ngasih input analog tuh. Akhire paling dilepas dulu HUnya terus dikasih kabel perpanjangan jack 3,5" ke depan dah. Atau, kalau canggih, bisa akses lewat lubang dashboard storage (copot dulu lacinya, terus raba2 aja). Tipe head unitnya KW_V11 kan ya? Ini ada poto bag belakangnya.

    221215_KW-V11_EU_U_UI_rear.jpg

    1. DRL will be turned on after the contach switched on, and will be off temporarily during the engine start. Thus I need to locate the cigarette lighter cable for it.

    In this case, better to use the cigarette lighter cable. It will turned it on right after the key switched on. And for safety reason, will turn off for a while during engine start. After that, it will be turned off just after the main key switched off.

    Saya memiliki permasalahan, kaca belakang kiri tidak bisa turun, kalo naik bisa.

    Itu dikontrol pake switch yang dari pintu belakang kiri (penumpang) dan pintu sopir gak bisa semua ya? Kalau cuman salah satu yg gak bisa, berarti switchnya. Tapi klo keduanya gak bisa, bisa jadi motornya atau emang seret.

    Biasanya kalau sudah gak bisa turun, gimana cara menurunkannya? Apakah dengan cara memencet tombol turun/buka dan dibantu mendorong dengan tangan bisa membuat kacanya turun?


    Klo emang seret, karena masih baru (service jg baru sekali), mendhing konsultasi ke beres aja. Kalau ternyata lemah motornya, biar sekaligus diganti (moga2 aja gak perlu sampe ganti motor).

    In this part, I don't really agree with you. Currently, the changes made Brio became more like Mobilio for me, the specific and cute face of Brio was gone by this faceliftf.

    But yeah, it's subjective opinion. Off course, there's always pro and contra about this kind of change : )

    Actually, this is new info also for me :) Thanks to make me search how to do it.


    1. Maybe not 100% similar, but it should be like the pic below (cmiiw). So you need to open the rubber seal inside the door, and open a screw on the door to be able to open the outer side of the rubber.

    FIG.162+DR+REAR+REGULATOR.gif


    2. You could refers to this link. It's in Bahasa Indonesia, but the picture will help you a lot. Or, you could use Google Translate for best result :)

    I believe you are referring into the fog lamps. Better to use LED for DRL. The fog lamps bulb produces a lots of heat, and it's designed for foggy situation which the temperature is not that high. If you force to use that bulbs as DRL that will be ON for long time, the bulbs will be easier to be broken.


    And for the DRL, I don't have the exact color for the cable, but since I have a plan to install it too, I have a plan like this:

    1. DRL will be turned on after the contach switched on, and will be off temporarily during the engine start. Thus I need to locate the cigarette lighter cable for it.

    2. DRL will be switched off when fog lamp turned on. So, I will install NC Relay, and take the cable from fog lamp to trigger that relay.